Voor beginners en gevorderden.


Leer gitaar of ukelele spelen in de stijl die jij wilt !

Structuur in je les


All-round gitarist Bart van Osch: "De lessen voorzien in elke stijl voor beginners en gevorderden. Ik gebruik diverse methodes afgestemd op jouw wensen en muzikale smaak. De lessen worden progressief opgebouwd en met een duidelijke op jou afgestemde aanpak, zodat je gegarandeerd vrijer en met meer gemak en plezier gaat spelen!"


Modern oefenmateriaal


Ter ondersteuning van de lessen gebruik je eventueel ook oefen cd's, beeldmateriaal (dvd, websites en YouTube), apps en computerprogramma's zoals o.a. Guitar Pro, Power Tab, Transcribe, Cubase en Logic, waarmee je thuis aan de slag kunt gaan.


Na het aanleren van de juiste speelhouding en basistechniek begin je als beginner al direct met het spelen van (eenvoudige) bekende liedjes. Met behulp van filmpjes kun je de liedjes thuis op je gemak en in je eigen tempo oefenen. Daarnaast kun je elke les online terugkijken, zovaak je maar wilt. Enorm handig en effectief bij het oefenen. Hierdoor zul je snel vooruitgang boeken!


Wat doe je in de les?


In de les wordt veel aandacht besteed aan een ontspannen houding, akkoorden, speeltechniek, sound, muzikale expressie, fingerpicking- en plectrum-technieken.


De lessen volgen een progressieve leerlijn. Het leren van een instrument is als een kaartenhuis, dat je heel zorgvuldig moet opbouwen. Het begint bij de juiste speelhouding, het aanleren van een solide basistechniek. Hierbij gaat het erom jezelf de juiste gewoontes en de juiste bewegingen aan te leren. Om je hierbij te helpen is een docent onontbeerlijk. Een vakdocent, die jou op maat kan helpen en begeleiden.


Je leert wat het verschil is tussen 'oefenen' en 'spelen'. In de lessen leer je ook hoe je moet oefenen, hoe je met zo min mogelijk tijd op een zo efficient mogelijke manier maximale vooruitgang in je spel kunt boeken!


Muziektheorie


Leer akkoorden maken bij een melodie, de functie en opbouw van akkoorden, de notatie, toonsoorten, toonladders, ritmische patronen. En leer deze theorie toe te passen in je eigen spel ! Leer hiermee je eigen solo's te kunnen spelen, te improviseren, je favoriete liedjes beter te begrijpen en te spelen.Filmpje met leerlingen van Bart van Osch :